Cetatea Medievala Sighisoara

Sighisoara este un oras pe care l-am indragit de cum am trecut portile Cetatii Medievale. Am pasit parca intr-un alt univers, intr-un loc care te duce cu gandul la istorie. Strazile pietruite, turnurile care odata aparau cetatea, bisericile si frumoasele case mestesugaresti, toate contureaza o frumoasa poveste cu cavaleri si domnite. Cetatea este inca locuita si asta ii confera un farmec aparte, fiind listata inca din 1999 in patrimoniul cultural UNESCO.

Prima noastra oprire a fost Turnul cu ceas, cel mai impunator turn al vechii cetati si un adevarat simbol al orasului medieval. Construit in secolele XIII – XIV acest turn adapostea pana la sfarsitul secolului XVI sediul Sfatului Orasului. Astazi cuprinde 3 muzee: Muzeul de Istorie Sighisoara, Camera de Tortura si Muzeul de Arme Medievale, iar ultimul etaj ofera o priveliste de ansamblu asupra cetatii. Pretul unui bilet care cuprinde vizita celor 3 expozitii costa 12 lei.

De aici am pornit catre scara acoperita din lemn care duce catre Biserica si Scoala din Deal. Biserica este o capodopera arhitectonica in stil gotic, a treia ca marime din Romania. Aceasta adaposteste altare, strane, sculpturi si picturi religioase foarte valoroase, dar si o cripta, unica in Transilvania. Taxa de intrare in Biserica este de 3 lei.

SighisoaraIn fata bisericii se afla cimitirul si Turnul Franghierilor, turn ce avea menirea apararii cetatii in partea nord-vestica.

Dupa ce am coborat dealul, am inceput sa exploram toate stradutele pietruite ale frumoasei cetati. Asa am descoperit Biserica Manastirii, aflata in apropierea Turnului cu ceas. Este o cladire tot in stil gotic, frumos ornamentata in interior.

SighisoaraCasa cu cerb se afla in Piata Cetatii si este renumita pentru capul de cerb fixat pe cladire. Interiorul este amenajat ca pensiune.

SighisoaraTurnul Cizmarilor, situat in apropierea Primariei este un alt reper istoric, fiind atestat documentar pentru prima oara in 1594.

SighisoaraEste o adevarata desfatare sa te plimbi prin Sighisoara veche si sa savurezi privelistea de la una din terasele dragute de aici. Te incarci cu multa energie si voie buna. Data viitoare vom reveni cu siguranta in perioada Festivalului Medieval. Iti recomand cu caldura o excursie pe aceste meleaguri transilvanene.

Un gând despre &8222;Cetatea Medievala Sighisoara&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s